Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2023 14:21 - Монументи на робството
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 4243 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 08.03.2023 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Прекрасна тема за съветските българи. Доказват с пяна на уста, че СССР ни е освободила от някакъв фашизъм, нацизъм, империализъм, капитализъм и като благодарни и оживели до днес трябва да се прикланяме пред "ППШ" - то на окупатора, сапагите му, пилотката му и дъхащата на спирт паст. Сигурно трябва да отбелязваме с подобаващо уважение, подвига на руския (и останалите народи от СССР), съгласен съм, както трябва да отбелязваме и подвига на английския народ и на американския народ и още ред народи, които днес имат независими държави, за това, че победиха Хитлеризма, италианския фашизъм и японския империализъм. Всъщност, до м. септември 1944 година, България бе част от последната група на победените, без да има особено участие във войната срещу СССР и останалите антихитлеристки страни. Окупирахме част от Гърция, част от Сърбия, но пряко във военни действмия не сме участвали. Може би е било добре да се опитаме да запазим неутралитета на Турция, която е била на ръба да нападне СССР, но поради демократичното и правителство, което си е давало сметка, че армията и е негодна да се бие с червените са си затраяли. А България, водена от пожизнен държавен глава - цар, не е могла да намери баланс, особено при действителността, че улптимативно Хитлер е поискал коридори за преминаване на войските му през България към Гърция, а по-късно и към СССР, което изпълняваме в едно с Румъния. Прехваленото "антифашистко движение", представяно от шумкари е в областта на около 2 500 до 5 000 души. 5 000 стават около 8 септември 1944 година, а до 1989 година от "горите телилейски" изскачат още около 50-100 хиляди "активни шумкари", ятаци и друга паплач, но не като японските самураи от горите на Филипините, а от роднините на Тошко - цигинина и още 2 000 елитни червени семейства, назначени за елит от червените квъролоци (НКВД на Сталин).
Такива са реалностите. Нашият процес против "фашистите", завършва година по-рано от Световния процес срещу нацистите в Нюрнберг и има доста повече официални смъртни присъди. Само в София са избити повече "фашисти" отколкото в Германия. Целта на това занятие е да се унищожи елита на нацията, а самата нация, бавно да се прелее в СССР и станем съветски народ (16 или 17 репулика, ако броим Карелия или не я броим).
Другарите, много обичат да дават пример с паметниците на съветската армия в Западна Европа - Виена, Берлин, но за съжаление не отчитат факта, че във Виена или в Берлин не се установява садистична, окупационна адмиситрация, която лее кръвта на най-добрите синове и дъщери на народите, а мека и секторна окупационна адмиситрация, каквато тук няма и не може да има. В България, даже нямаме посолство на съюзника САЩ по времето на кървавата вакханалия, разигравана от алчине селяндур-комунисти, избили и/или ограбили над 200 000 - 300 000 българи. Както казва един англоезичен герой - колкото повече..., толкова повече ще има за въшливото стадо от изроди и за червените ни окупатори, а знаем, че са алчин - техният "герой" Жуков, само той пренася от Германия влакови композиции с награбено, а какво е в България - национализация, конфискация и купонна система наложена от окупаторите, щото видите ли, без да сме изстреляли 1 куршум срещу тях сем им виновни, че сме "фашисти". (всъщност, срещу червените окупатори са изстреляни не повече от 10 куршума, а после семействата на срелящите бяха изклани до крак.
В България не е необходимо да има паметници на ..., да войнишки паметници на избитите в т.н. "втора фаза" на войната българи, трябва да има, трябва да има паметници на българите от ПСВ и на всички българи и руски имперци паднали в Р-ТВ 1878 г.
Та, няма за какво да благодарим на окупатора, а народ, който вдига паметници на поробителите си е или ментално недобре или не е точно този български народ.

Видео - "Цар Борис III Обединителят" - филм по повод смъртта на царя -1943 г.
За да има равновесие и второ видео - авторски филм за 1949 година с автентични кадри по случай 70 годишнината на Сталин и участито на съветските българи в събитието.
Само 5 години терор и същите българи са вече роби.
Трети клип - 9-ти конгрес на БКП, също документален филм за сменаната генитика на България и червените окупатори. По това време се обсъжда и темата Българска ССР.

На фона на всичко това... "Картаген трябва да бъде разрушен!", червените изроди лустрирани, а престъпниците от това котило съдени, имуществото им национализирано.









Гласувай:
5



1. getmans1 - За нас като народ няма по-голяма ...
08.03.2023 17:33
За нас като народ няма по-голяма обида от този, че "самите ние" не сме почели нашите жертви от него време
цитирай
2. dobrodan - Ще доказват ами, де ще ходят :).
08.03.2023 17:58
Иначе ще излезе, че целият им живот е преминал в лъжа и страх :).
цитирай
3. stuber - мислете
08.03.2023 19:30
За последните 30-на години освен да рушите, единствения паметник, който направихте е на американските летци, убили над 1000 невинни софиянци. Безсрамни креслъовци несправедливо обиждайки освободителите си и величаещи сегашните си поробители.
цитирай
4. gardener - те ти булка... осми март - мислим и ти мисли, товариш
08.03.2023 19:50
stuber написа:
За последните 30-на години освен да рушите, единствения паметник, който направихте е на американските летци, убили над 1000 невинни софиянци. Безсрамни креслъовци несправедливо обиждайки освободителите си и величаещи сегашните си поробители.

За последните 30 години, както и предните 45 години почти нищо не се е променило в България. Днес отново ни управлява премиер Гълъб - комуняга и ЗКПЧ, президент - комуняга и военен нищоправец, предните бяха също бивши комуняги до един или техните деца или децата на разведчици от ДС. Жертвите в София в България са около 1600 до 2000 от бомбите на съюзниците на СССР и Сталин, България е резервна цел, ако над Румъния е мъгливо за да не летят натоварени си хвърлят тук товара. Това е разбираемо, никой не може да се сърди, че е във война - обявена война с някого. Приветочки на вГъзраждане и копейкин.
цитирай
5. stuber - мисленето е сложно нещо
08.03.2023 20:00
и когато градинарю прочетеш написаното от теб и помислиш мъъъничко, ще откриеш никаква информация, скрита в много думи. хем така, хем инака, ама все пак не е така.
И толкова сложно казано, че нищо свястно не сте направили, но като истински ликвидационни съвети сте готови да рушите. всичко. за да се руши. само и само да се руши.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Добре е да се знае
08.03.2023 20:13
Подписаният мирен договор в Париж 1947 г е договор между антихитлеристката коялиция и Италия, Унгария, България, Румъния , Финландия
Ще се спра само на териториалните последствия
-Италия губи: териториите с градовете Брига и Тенда, както и по балки селища по границата с Франция, Град /Фиуме/и област в полза на Югославия /в Хърватия/, Еритрея, Либия, Сомалия....500млн дол репарации
-Унгария-три общини в Чехословакия 300млн репарации
-Румъния отнемат и Бесарабия и северна Буковина и запазват анекса на Южна Добруджа за България-анекс подписан между впрочем в пакта Рибентроп Молотов
300млн репарации
-Финландия, губи всички територии които окупира по време на войната и осъдена да плаща 300млн долара репарации
-България -не губи и сантиметър от територията си и е осъдена на 65млн долара репарации
Трябва да отбележим, че териториалните претенции към България са за 10000км2-на практика целите Родопи, като границата минава на около 35 км от Пловдив. Това искане от страна на гърците е подкрепено от Англия, САЩ, Франция и оспорено от СССР. Молотов на преговорите цитира бившия зав отдел на ЦК по международните въпроси Георги димитров, че "не бълг народ е див и варварски , а фашисткият елит управлявал страната" Опонира и с нашето Съпротивително движение и участието на България във войната
Молотов безспорно е бил речовит и убедителен, но убедителността му не би струвала и цент, ако не Беше Червената армия в централна и Западна Европа. Народът ни е мъдър и знае какво щеше да се случи с България след войната и кой спаси страната от ново разпокъсване и човешки трагедии и това са солдатите, чиито предки ни дадоха втори шанс за държавност в края на 19 век -шанс който не оценихме
Вероятно ще бъдат бутнати много паметници в България, сега е модно да се бутат паметници и не само в Източна Европа. Виждаме как бутнаха и бутат паметници в САЩ. Видяхме какво се случи с артефактите в Ирак. Разрушени бяха и започнатите наново Висящи градини. Паметта , историята и традиционният морал и семейството са враг номер едно за глобалистите и те се стремят да разкъсат тези връзки. Русия дръзна да се изправи срещу днешните Содом и Гомора и за това е тази битка.
цитирай
7. gardener - vencivaleri1951
08.03.2023 21:03
Това, което се опитваш да обясниш има своята логика, а тя е писана и предъвквана. България попада в листчето при съотношение 30 на 70 % за СССР, а Гърция в друго съотношение - цитирам по памет - 30 на 70% за т.н. западни демокрации. Точно по тази причина и Сталин (грузински руснак), чрез неговите маши (еврейски маши) и защитава своето - дадената под аренда на СССР България. Тук, обаче не спазиха съотношенията, нито в Румъния, нито в Сърбия и по тази причина се наложи да се предоговори "свабадата" на България с Горбачов и Елцин, в последствие Путин реши, че е достатъчно силен да предоговаря сам условията на подялба на сферите на влияние и резултата е на лице. "Паметниците" на окупаторите и днес си стоят в РБ, ако почнат да падат, договорите ще са нови. Нищо не пада или гради само, трябва воля и пари в определени кръгове от "народа" да се унищожи или изгради. Тук в момента не е нито СИВ, нито Варш. договор, тези нещица "умреха", сега е на ред да се гради нова държава България, както Путин гради новата си Русия или нов гроб за Русия. Вие сте от старото поколение, нормално е да искате да си запазите "постиженията", лошото е, че мътите главите на панелните селяци със съветска пропаганда на "добрия" живот някога, а роднините ви са по дивите капиталистически държави, а не в рая на земята Масква. То един морал и едни семейства у алкашите, еба ти Венцо, кво прай Кабаева?
цитирай
8. gardener - и когато градинарю прочетеш нап...
08.03.2023 21:12
stuber написа:
и когато градинарю прочетеш написаното от теб и помислиш мъъъничко, ще откриеш никаква информация, скрита в много думи. хем така, хем инака, ама все пак не е така.
И толкова сложно казано, че нищо свястно не сте направили, но като истински ликвидационни съвети сте готови да рушите. всичко. за да се руши. само и само да се руши.

Не трябва да се руши, а трябва да се убива, както вашите убиваха от 1944 до 1989 година и до днес, чрез пребоядисаните си маши като Гълъб или Радев(тук можеш да си сложиш всеки премиер или президент, защото всички са или бивши комуняги или ДС производни, типични продукти на рублата или копейката (първо одрана от народа ни, а после с превод в "клирингови рубли" пратена от Сафия в Массква и обратно, для газа, для нефта и для вечная любоф асвабадителя), убиват бъдещето на българския народ.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Това с мъглите над Румъния , или остатъчен бомбен ресурс след удар по Плоещ
08.03.2023 21:17
са такива глупости, че да се чуди човек дали не си от времето на аватара си.
на паметника е написано защо ни бомбардират-загиналите са в битка с"окупанти"
Това е "алибито" на Запада за сринатия град и хилядите мирни жертви. А Чърчил си го казва-София трябва да стане картовено поле
Мрази ни защото му объркахме сметките при Дарданелите, нападайки сърбите, и защото разгромихме англичаните при Дойран, а него оставихме без работа-подава си оставка като министър.
Точно Сталин /ходотайства му Димитров/ е причината да спрат бомбардировките и София да не се превърне в Дрезден. Императивно грузинецът им казва да спрат и англосаксите спират
България и Румъния не са Бермудите, където времето се мени за секунди и поглъща кораби и самолети
не го повтаряй това с мъглата-нелепо е. Двете големи бомбардировки над София са поне от дивизия. Ти наясно ли е каква е подготовката да вдигнеш дивизия бомбардировачи, съответно с охраняващиет ги истребители и щурмоваци. Метереолозите , поне от седмица са под напрежение за да дадът "зелен семафор"
А то видите ли тръгнали, па се върнали на 200км и ударили София смях



gardener написа:
stuber написа:
За последните 30-на години освен да рушите, единствения паметник, който направихте е на американските летци, убили над 1000 невинни софиянци. Безсрамни креслъовци несправедливо обиждайки освободителите си и величаещи сегашните си поробители.

За последните 30 години, както и предните 45 години почти нищо не се е променило в България. Днес отново ни управлява премиер Гълъб - комуняга и ЗКПЧ, президент - комуняга и военен нищоправец, предните бяха също бивши комуняги до един или техните деца или децата на разведчици от ДС. Жертвите в София в България са около 1600 до 2000 от бомбите на съюзниците на СССР и Сталин, България е резервна цел, ако над Румъния е мъгливо за да не летят натоварени си хвърлят тук товара. Това е разбираемо, никой не може да се сърди, че е във война - обявена война с някого. Приветочки на вГъзраждане и копейкин.

цитирай
10. gardener - А не мислиш ли, Венцо,
08.03.2023 21:26
че Сталин си защитава капитулираща и извършваща антифашистки преврат Румъния от... краля и(получил оредена на Победата от диамати от другаря Калинин, ако Борис бе жив и той щеше да играе този театър, мисля, но регентите бяха тъпаци и не направиха нищо или се опитаха съвсем, когато ...яйцата на Сталин им опря у гашите) и за да не погинат съоръженията, които след месец ще има, връща самолетите, а после и усеща, че и България ще капитулира без 1 изстрел и пази България, като негова собственост. Бъди реалист, Венцо, за това ли ви подбирахме хитри момчета да ръсите глупости пред народа. Мисля, има само 2 два ордена на победата извън СССР - един на Айк и един на румънското говно, което обърка историята ни, сваляйки гащи с идеята, че ще си кралюва, хахаха
цитирай
11. vencivaleri1951 - Не Схващаш какво искам да кажа
08.03.2023 21:26
Салфетки, листчета, мъгли и т н-това е народен фолклор и да има нещо вярно е прекеспонирано. Да аз съм"древен", но ти за аватар си си сложил много по древен.
Аз не говоря в случая за договорки, преговори, надхитряния. Нищо от това нямаше да се случи , ако Съветската армия не бе там, където стигна. И да обясня още един път. България нямаше да получи този лек договор, ако тази армия не стоеше зад Сталин и дипломатите му. Унгария е страната която най жестоко пострада и след двете войни.
Тя нали е като нас договорена, Румъния също... България е парадокс Тя е еднаственият участник в
хитлеристката коалиция, която не губи и педя земя, а дори и се признава анекса на Южна Добруджа И пак казвам-това не се дължи на цар или Генерален секретар-дължи се основно на Солдатите Ваня и Гоша, които стъпкаха Вермахта и останаха до 90 та година в Берлин -милион Ваня и Гоша . Сега ти искаш да бутнеш паметника на Ваня и Гоша. формално решението на комисията в Столична община е нищожно-Паметника не е собственост на общината. Парламентът вероятно също ще го изгласува и това вероятно ще бъде спойката за едно бъдещо правителство. Лично аз не съм по протестите, но този път ще изляза , при това с фамилията и смятам , че много ще го направят-хиляди , много хиляди



gardener написа:
Това, което се опитваш да обясниш има своята логика, а тя е писана и предъвквана. България попада в листчето при съотношение 30 на 70 % за СССР, а Гърция в друго съотношение - цитирам по памет - 30 на 70% за т.н. западни демокрации. Точно по тази причина и Сталин (грузински руснак), чрез неговите маши (еврейски маши) и защитава своето - дадената под аренда на СССР България. Тук, обаче не спазиха съотношенията, нито в Румъния, нито в Сърбия и по тази причина се наложи да се предоговори "свабадата" на България с Горбачов и Елцин, в последствие Путин реши, че е достатъчно силен да предоговаря сам условията на подялба на сферите на влияние и резултата е на лице. "Паметниците" на окупаторите и днес си стоят в РБ, ако почнат да падат, договорите ще са нови. Нищо не пада или гради само, трябва воля и пари в определени кръгове от "народа" да се унищожи или изгради. Тук в момента не е нито СИВ, нито Варш. договор, тези нещица "умреха", сега е на ред да се гради нова държава България, както Путин гради новата си Русия или нов гроб за Русия. Вие сте от старото поколение, нормално е да искате да си запазите "постиженията", лошото е, че мътите главите на панелните селяци със съветска пропаганда на "добрия" живот някога, а роднините ви са по дивите капиталистически държави, а не в рая на земята Масква. То един морал и едни семейства у алкашите, еба ти Венцо, кво прай Кабаева?

цитирай
12. gardener - Унгария се би достойно(300 000 - 700 000 жертви),
08.03.2023 21:35
пострада достойно, защото жертвите на СССР там, бяха най-големи, сравними със Сталинград, ако Румъния и България се биха като унгарците, едва ли Сталин би минал границите си. Листчетата ги говорят руските историци в официалните им канали - пропутински, доколкото има други там. Не схващам и не искам да схващам, даже ставам по твърд като се опитваш ме убедиш, че СССР са по-доброто. Няма добро за путките да ме извиняват в историята. ПП Е-бати Венцо, днес ще се видим около 10 часа, аз също ще съм там и ще викам против решението на другарката Фандъкова. Хайде до след малко.
цитирай
13. krumbelosvet - Ку ку ри гуууу
08.03.2023 22:56
Бау бау бау
Простете, Борис Трети е достоен човек, не като баща си, но КАКВО ОБЕДИНИ? КОГО ОБИДИНИ?
Това, че тоя път съседите не можаха да откъснат НОВИ парчета от земята ни, го дължим на участието ни в антихитлеристката коалиция. А Южна Добруджа която ни върна Хитлер, преди ВСВ беше загубена от Фердинанд..
цитирай
14. gardener - Охо, чичо Круме, здрасти, добро утро(малко добро утро) като за болшевик
09.03.2023 07:59
krumbelosvet написа:
Бау бау бау
Простете, Борис Трети е достоен човек, не като баща си, но КАКВО ОБЕДИНИ? КОГО ОБИДИНИ?
Това, че тоя път съседите не можаха да откъснат НОВИ парчета от земята ни, го дължим на участието ни в антихитлеристката коалиция. А Южна Добруджа която ни върна Хитлер, беше загубена от Фердинанд..

Чичо Круме, за лаенето и кучетата, всички знаем, щото сме в малцинство по-умничките, разбира се, вие с (е-бати ми Венцо) сте около 3-4 пъти по-умни от нас или поне от мен, а онази дама, която се вмъква в разговора с ликвидационните команди си личи, че е ваша другарка - анонимна в тази си инкарнация, а иначе някоя стара позната от едно време. Това филмче за цар обединителят не съм го правил аз, а някакви гьобелсови ученици преди вече 80 години. Моето мнение за царството е сходно на твоето и за хората, които тогава са ни управлявали, нищо, че аз съм от оня елит, а ти не се протягаш и до днешния - комунистически, обикновен заблуден човечец си, както и да се пънеш, а е-бати ми Венцо е около класа над теб, до две, ти просто нямаш закалката на ДС и МНО, а е-бати ми Венцо я има, хитро момче от новата полуинтелигенция. Бавно ви изяснявам онази история, но вие не искате да вденете - имате България, страна утрепана от тЪпири и изроди още тогава, дадена под аренда на СССР. СССР си пази имота и си назначава свои хора, които ако са много отворени си ги и убива и заменя, заменя с разни мангализирани Тошковци. Тошковците градят, къде ще ходят с материалите от СССР, но първо изчистват терена. За да не си въобразяваме много и сме на граници с България, а защото Тито, трябва да се котка му дават Македония със спец. заканата към алкохолика Гошо, че пипне ли там, ще яде краставицата, Гошо се опитва да се сдружи с Тито и щото си мисли за "приятел" на големия мустак отива и го убиват, а Тито си седи на д-то и си чеше зверски опозицията, докато я удави в кръв и в България (мак.) и в Сърбия. Това е историята и за това са тези монументи на злото.
цитирай
15. batogo - !!!:))) Ще припомня на групата коментиращи червенотиквеничковчета една простичка Истина, приятелю!
14.03.2023 08:18
Същинският български национален елит, който имаше държавническа мъдрост, духовност, чест, достойнство, родолюбие и творчески управленски потенциал, бе обезглавен от лумпените главорези, овлестени от кремъл след деветосептемврийския съветски преврат у нас.
Последвалия терористичен съветски комунизъм заличи духовните ценности на нацията, превърна по-голямата част от народа в послушно стадо от нагаждачи, тарикати, продажници и крадци по съветски образец, жадни за власт, за да крадат и присвояват държавните богатства и да налагат волята си с помощта на кремъл и така ни докара до неспособността да си върнем духа и волята за развитие... Такава е жестоката Истина, която трябва да бъде осъзната, за да върнем България на българите, като не допускаме повече до властта съветски и путински прототипи!!!
цитирай
16. gardener - Благодаря за коментара г-н Узунов
14.03.2023 16:05
batogo написа:
Същинският български национален елит, който имаше държавническа мъдрост, духовност, чест, достойнство, родолюбие и творчески управленски потенциал, бе обезглавен от лумпените главорези, овлестени от кремъл след деветосептемврийския съветски преврат у нас.
Последвалия терористичен съветски комунизъм заличи духовните ценности на нацията, превърна по-голямата част от народа в послушно стадо от нагаждачи, тарикати, продажници и крадци по съветски образец, жадни за власт, за да крадат и присвояват държавните богатства и да налагат волята си с помощта на кремъл и така ни докара до неспособността да си върнем духа и волята за развитие... Такава е жестоката Истина, която трябва да бъде осъзната, за да върнем България на българите, като не допускаме повече до властта съветски и путински прототипи!!!

Налагаха волята си с насилие, побой и убийства. Прекъсваха съдбите на стотици хиляди души, като ги направиха бедни, чрез национализации и конфискации. Около 60-те години, повечето "партизански" изроди, пуснаха по една молба в съда да им се признаят придобивките по давност, ако бяха заграбили имоти на ненационализирани, но убити от тях българи. Днес наследниците на тези изроди са милионери, материално осигурени и елита на България. Частен случай, би казал някой, но не е така - една едничка несправедливост да се приеме в обществото, значи може хиляди несправедливости да се подминат с лека ръка. По време на реституцията на земеделски земи, се оземлиха и освен, че награбиха земя, която никога не са притежавали, а и отбраха най-хубавата и с най-голям потенциал за себе си. Извършиха се милиони кражби от обществените фондове, касаещи земята и от личната земя на утрепаните българи, утрепани без съд и присъда след 9 септември 1944 година. Да, има съд, но ако искаш, ходи да доказваш, че нещо е било твое и е станало на някой другар или хитър боклук от техните, ще бъдеш осмян, обществено оплют и т.н. и т.н. Това не е справедливо общество и днес, трябва да се строи ново общество, ако не го направим днес, значи сме се примирили и никога повече няма да имаме възможност да се разправим с тези, които така хубаво описвате. Утре, нашите деца и внуци ще са роби на червените изроди от вчера и техните наследници. Виждате в този блог за какво става дума - 10-20 изрода, манифестират с хубостта на миналия комунизъм и това са обикновени, червени простаци, повечето случайници и несъзнаващи, колко са тъпи и облъчени, взели по някой и друг къшей хляб с масло от червените си господари, били нисши, малки и специални роби. Тези насаждат и путинизма и съветофилството в България, за това и ние с Вас пишем. Благодаря на Бога ни, че има такива като Вас - истински БЪЛГАРИ.
цитирай
17. batogo - !!!:))) И аз Ви благодаря за истините, с които подкрепяте коментара ми, приятелю!
15.03.2023 08:53
И за дълбоко осъзнатото Ви мнение и достойно присъствие в блога като непоколебим търсач и радетел за разкриването и отстояването на духовните ценности и Истината
Чест и почитания!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 462251
Постинги: 219
Коментари: 628
Гласове: 1917