Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2015 12:59 - Пет вида руски оръжия, най-опасни за Китай
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 5869 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Пет вида руски оръжия, най-опасни за Китай За информация - 11.08.2015 

Mizokami пише: "В една скорошна статия обсъдихме възможността за война между Русия и Китай. Отношенията между двете страни в момента са много топли и тази идея може да изглежда пресилено. Въпреки това, както вече бе споменато, в миналото те са взаимни териториални претенции, и следователно не може да бъде твърде уверен, за да се твърди, че е невъзможно да се подновят. "
http://www.zahariada.com/

image

Недостатъкът е, че военната техника на руската армия е до голяма степен остарели. Руската икономика е пет пъти по-малък от китайците по отношение на обема, което има отрицателно въздействие върху стратегическото си положение. Друг проблем е толкова стара, колкото самата руската държава: повечето от военния потенциал се концентрира на запад от Урал и, ако е необходимо, тя ще трябва да премине през въздушния и железопътния.Както Русия и Китай ще трябва в този случай някои силни и слаби страни в армията. Руската армия многократно е участвал във войните през последните двадесет години: в Чечения, Грузия, а сега и в Украйна. Въпреки неадекватното образование и обучение, на руските въоръжени сили са устойчиви и борба с властта. В допълнение, Русия има технологично предимство пред Китай, най-малко за днес.

Основното предимство на потенциала на Китай, е фактът, че повечето от освободителна армия народна (PLA), разположени в непосредствена близост до потенциалния театър на войната. Тъй като броят на армията също е по-добър от руснака, особено когато смятате, че последният има няколко отвличане на вниманието, като силите на НАТО, разположени по източните граници и размирни Кавказ, които изискват постоянно военно присъствие.

От друга страна, китайските въоръжени сили нямат реална опит на военни операции от 1979 г. насам. Ниво на ново военно оборудване, които са влезли в експлоатация в рамките на една революционна модернизация на последните години е главно на теория. В допълнение, въпреки нарастващия обхват на китайски оръжия, в европейската част на Русия все пак ще остане извън обсега на НОА. По този начин, Русия може да използва своите предимства в областта на въоръженията и опит на военните действия. Имайки предвид, първият от тези два фактора, Mizokami кани читателя да пет вида руски оръжия, които ще представляват най-голям риск да потенциалния военен конфликт на Китай.

Fighter PAK-FA

image

PAK-FA или Sukhoi PAK FA - пето поколение изтребители на Русия. Модел, разработен от известния авиацията проектантско бюро "сух", и работа, за да се създаде един боец е бил тук от април 2002 година.

PAK FA ще бъде многоцелеви военен самолет, способен да изпълнява и двете задачи, за да се гарантира, въздушното превъзходство и стачни функции. Машината ще има радарна система с активна фазирана антенна конструкция, както и сензор за електро-оптична да проследят и да се ангажират цели. Много внимание се отделя стелт - намаляване на вероятността за откриване на въздухоплавателни средства в радиото, инфрачервени и видими дължини на вълните, както и звукови средства. За да се намали видимостта радар в проектирането и корпуси покритието прилаганата да абсорбира и отразява радиовълни материали.

PAK-FA е в състояние да изпълняват в тяхната сдобият с оръжие и шест дълги разстояния ракети въздух-въздух или въздух-земя, и бомбата, което гарантира висока разрушителна сила, като същевременно се запази невидимост да радарни инсталации. Серийното производство на боеца е насрочено за 2017 г., руските ВВС възнамеряват да купуват 400-450 коли PAK-FA за периода 2020-2040 GG.

Стратегически бомбардировач Ту-95 "Bear"

image

Проектиран CB "Туполев" турбовитлов Tu-95 - е носител на ракети ядрени крилати, които могат да бъдат въоръжени и конвенционални крилати ракети за унищожаване на наземни цели. Колата е с изключително дълъг обхват, което позволява да се правят редовни полети от военната база "Украинка" в Сибир до крайбрежието на Калифорния.

Въпреки остарялата дизайн "Bear" все още е много ефективна платформа за провеждане на атаки с крилати ракети.За него не е необходимо да се подходи границите на въздушното пространство на Китай, за да се стартира до 8 крилати ракети X-101 "Rainbow" на китайски цели. X-101 е нов, недостъпни за радар крилата ракета с конвенционални бойни глави и система за прецизен контрол, която има обхват от 2700 до 5000 километра.

Прием на разстояние от военна въздушна база в Енгелс, разположен в европейската част на Русия, "Мечката" е лесно да може да преодолява км 2000 г., и след това да започне своите ракети срещу цели в Китай, включително и най-отдалечения остров Хайнан.

Стратегически бомбардировач Ту-160 «Blackjack»

image

Повечето съвременни руски стратегически бомбардировач Ту-160 за първи път е разработен в края на периода на Студената война. В момента в процес на подготовка на дългоочакваната промяна на машината.

Самолети с четири двигателя с променлива геометрия крило Tu-160 е далеч от най-ефективните руските бомбардировачи, способни да действа през нощта, при неблагоприятни метеорологични условия, и да носи на борда е много съществена арсенал от бомби с лазерна система насоки, както и крилати ракети. В двете си оръжия заливи могат да бъдат поставени 22 тона боеприпаси.

Докато Tu-95 "Bear" може да извършва ракети старта круизни от разстояние от границите на врага въздушното пространство и ПВО, Ту-160 е предназначен за пробива на ниски височини. Тя също има нов въоръжен крилати ракети X-101. Ракетите са разположени в корпуса в ротационни ракети-носители, позволявайки на Tu-160 «Blackjack» ниски нива на издайнически знаци.

Въпреки, че перспективата за някои остарели и шумна бомбардировач Ту-95, извършва полети отвъд националните граници на Китай, способността да тече модерни високо крилати ракети, само по себе си е много страшно, друга гледна точка, която е най-големият тежки бомбардировачи в света лети над територията на Китай, способна противовъздушна отбрана укриват и удари всяка цел може просто да смаже потенциален враг.

The Su-35 «Flanker -E +"

image

Проектиран като временно решение, което запълва една дупка между застаряването Су-27 и бъдещето на PAK-FA изтребител Су-35 и на себе си, което заслужава внимание. Като хибридна платформа на Су-27 и модерни системи на военни самолети, Су-35 ще предостави на острието на Air Force Русия на, докато, докато има достатъчно на най-новия изтребител ПАК-ФА.

Многофункционална изтребител-бомбардировач, Су-35 превъзхожда всички съществуващи китайски изтребители.Авиационна електроника, летателни характеристики и оръжейни системи на тази машина са отлични, както и двигатели AL-41 "Сатурн". Структурата на корпуса, абсорбиращи материали радиовълни. Този самолет е в момента, плаващ арсенал, като на борда 14 hardpoints за разполагане на оръжия, заглушаване прибори, резервоари за гориво и допълнителни сензори.

А просто доказателство за превъзходството на Су-35 може да служи като факт, че Китай иска да купи тези автомобили. Докато собствена J-20 и J-31 ще отидат за поточните линии, единствената противотежест на Су-35 може да служи само .. Су-35

Tank T-14 Armata

image

За сухопътни сили руския танк платформа от следващо поколение, "Armata" е дългоочаквана подмяна на остарели серия от танкове Т-72, Т-80 и Т-90. Armata - фундаментално нов дизайн, значително увеличен в размер, по-тежък е автомобилът, оборудван с мощна система за сигурност и много по-сложни оръжия.

Ако си представим, че китайско-руската война ще включва земята бой, Armata ще бъде силен коз за Русия обезщетения на земята и изпълнението на бърза контра-атака на Манджурия. Armata далеч надхвърля най-добрите китайски Тип 99 резервоарите (ZTZ-99), които се основават на руския Т-72.

Armata има по-дълго тяло, в сравнение с поредицата от T-72, както и на допълнителна подкрепа ролка за настаняване на отделението за пълен размер на екипажа и бъдещи подобрения. Броня монтиран на резервоар, композицията има модулна конструкция, която подобрява поддръжка. Арсенал от оръжия включва основно оръдие на 125-мм, 12.7 mm картечница с дистанционно управление, както и коаксиален картечница 7,62 mm.

По същество, Armata е цяла платформа от тежки верижни машини, включително тежка пехота бойна превозно средство T-15. Има мощни оръжия за отбрана и противотанкови, Т-15 е предназначен за безопасното транспортиране на руски пехота на територията на в сраженията театъра на бойните действия и участие, заедно с танкове.

Автор Кайл Mizokami - военен експерт от Сан Франциско, публикува своите материали в такива издания като The Diplomat, външна политика, War е Boring и The Daily Beast. През 2009 г. той става съосновател на онлайн блог «Япония Security Watch».

Източник




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748668
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031