Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2021 08:10 - ПАЛЕСТИНСКИ ПРОБЛЕМ
Автор: golden Категория: Регионални   
Прочетен: 206 Коментари: 0 Гласове:
10



 


ПРЕВОД НА ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТНОСНО ПАЛЕСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ И НЕГОВОТО РАЗРЕШАВАНЕ - НЕТУРЕЙ КАРТА
(Да бъде доведено до знанието на членовете на английския парламент)

                      КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕТУРЕЙ КАРТА

Нетурей карта представлява група от еврейския народ, изразяваща открито своята позиция с религиозна и хуманитарна насоченост, философия и начин на мислене, поддържани от болшинство (стотици или по-точно хиляди) истински автентични ортодоксални евреи.

Това е философия, тотално противоположна на позицията, възприета понастоящем от ционистите и ционизма като цяло.

Тази философия в своята същност представлява виждането от преди две хиляди години, че еврейският народ е бил в състояние на изгнание, дадено му като изпитание от Всемогъщия Създател.

Според тази философия, евреите неслучайно са били поставени в изгнание, най-вече поради неспазване на някои предписания, дадени им от Него. Състоянието на изгнание е състояние, което съществува и до наши дни. Според тази философия, това състояние е неотменима част от вярата и възприемането на даденото изпитание с благодарност, вместо да се води битка за неговото прекратяване със собствени усилия. Накратко казано, изгнанието означава, че евреите трябва да се превърнат в лоялни граждани на страната, която обитават, вместо да се опитват да управляват и контролират населението на тези страни. И това, най-ярко се отнася за Палестина.

Ционисткото движение, основано преди около 100 години върху националистични идеали, е абсолютно изоставяне на нашите религиозни идеи и вяра – като цяло, и в частност отстъп по отношение на въпроса за състоянието на изгнание и народите сред които ние живеем.

                     ПОЗИЦИЯТА НА НАТУРЕЙ КАРТА СПРЯМО ИЗРАЕЛ

Идеологията на ционизма включва поемането лостовете на управлението в собствени ръце и опити да се насилва всичко отвън в името на целите на изградената държава без да се зачита цената на живота, правото на собственост на всеки един, дръзнал да застане на пътя.

Практическата крайна цел на ционизма – създаване на държавата Израел (при това без оглед на всякакви средства - бел от прев.), е напълно чуждо на юдаизма и най-вече юдейската вяра. Това продължава да причинява ежедневно огромни човешки страдания и потоци от кръв както еврейска, така и нееврейска.

Очертаващата се на пръв поглед връзка между юдаизма и ционизма е фалшива. Тази връзка бе подхранвана и изкуствено създавана в съзнанието на хората от ционистите, за да могат да уловят в мрежите си колкото си може повече евреи.

Съобразно Тора и юдейската вяра, настоящото право на палестинските араби да живеят и управляват в Палестина е законно. А съответно това на ционистите, е противозаконно и се тълкува според Тора като криминално деяние и престъпление.

От всичко следва, че понастоящем евреите нямат право да управляват Палестина. Към всичко това трябва да се добави и факта, че за да удоволетворят своите болни амбиции, ционистите създадоха прецеденти на нарушаване хуманитарните права чрез незаконния установен режим вътре в страната. По този начин сега там никой не зачита местното население, има множество случаи на убийства, кражби, всякави нарушавания на човешките права.





Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031