Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 15:48 - Образователен пост за другаря Венци Валериев
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4335 Коментари: 9 Гласове:
17

Последна промяна: 05.02.2023 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  По принцип избягвам практиката да посвещавам постове на конкретни лица, ползващи платформата на блог.бг, защото според мен това не е много коректно и етично. Убеждението ми е, че блогът трябва да бъде място, в което се споделят мисли, посветени на теми с идеална цел.
Има обаче персонажи, като въпросния другар Венци Валериев, които от много отдавна са прекрачили всякакви граници на морал и етика, и чиято безочливост и невежествено нахалство са достигнали такива олимпийски величини, че конкретно на мен не ми остава нищо друго освен да го изоблича максимално видимо и ясно. Така, че празните му приказки, стъпили на изключително нагла и безсъдържателна руска пропаганда, да не останат скрити в потока на отделните коментари.

Под вчерашния ми пост https://nkf.blog.bg/politika/2023/02/04/rusiia-bila-se-izpravila-ot-kolene.1854225, другарят Венци Валериев написа следното, цитирам дословно:
„ В Рсия имат следната сентенция
-Русия има двама съюзника-армията и флота и. И може ли да обядни авторът как така един народ който е усвоил 1/7от света, създал е армия , която векове наред защитава тази огромна и богата територия от алианси ,в които на практика влизат същите европейски страни , които и днес се стремят да унищожат Русия като държава в тези и граници. И от какво да се комплексира един такъв народ който от времето на кръстоносните походи до днес рита западноевропейски дирници Ще ги нарита и сега! Ще му струва скъпо, дава и ще даде жертви, но "ритането" е сигурно“

Запазил съм правописа, стилистиката и пунктуацията на другаря икономист Венци Валериев, възпитаник на руски университет.

Няма да се впускам в коментари за настоящата престъпна война, която русия води срещу независима и свободна Украйна и срещу останалия цивилизован свят – главно Европа и Северна Америка, а ще наблегна накратко на някои исторически факти.
Факти, които другарят Венци Валериев или не знае, или ако ги знае, то най-безсъвестно ги изопачава. За него би било по-добре, ако не ги знае, тогава този пост ще му от полза, макар че едвали.
Почвам по ред. Твърдение на Венци, цитирам: „ В русия имат следната сентенция – русия има двама съюзника – армията и флота“, край на цитата.“

Мой отговор: Да, в русийката наистина някога такива думи са били изречени, при това не от кой да е, а от най-върлия българомразец александър трети. Впрочем, александър трети не се слави с особен интелект и ерудиция и далеч не е сред най-успешните, а и умни, руски монарси. В този смисъл не е без значение кой е изразил коментираната сентенция, за да се прецени нейната меродавност. Безспорно на думи всичко е прекрасно, храбро и велико /типично по руски, но само на думи/, но действителността…? Нека видим!

Спасиха ли армията и флотът русийката в кримската война или в руско-японската война? Щяха ли армията и флотът на русийката да я спасят в руско-османската война от 1877-78 г., ако не беше БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ? Къде бяха армията и флотът на русийката, когато СССР колабира и се разпадна? Къде бяха армията и флотът на русийката, когато нападна Финландия и реално се провали? Къде бяха армията и флотът, когато русийката реално загуби в Афганистан?
Венци, много са слаби тези съюзници нещо, защо така?
Апропо, философски погледнато, да се твърди, че русийката има само двама съюзници – армията и флотът ѝ, означава само едно: русийката не е цялостен субект, щом армията ѝ и флотът ѝ се явяват външни и несубстанциални /както би казал ГЕНИЯТ Г. В. Ф. Хегел/. Така не само се потвърждава, че александър трети наистина е бил със скромен умствен потенциал, но и дори в неговата „царска глава“, подсъзнателно русийката е нещо нееднородно, частично, незавършено, дори противопоставимо между частите си, носещо целия потенциал на разпад.
Както казах в по-предния си пост: „Ти си това, което мислиш“. Сюблимните мисли на руснаците са насочени отдавна в очакване на разпад – разпадите са се случвали. Сега е същото, но с тази разлика, че си го говорят открито, ако не са заплашени от репресия.
Така, значи армията и флотът са най-слабите и безполезни съюзници, които русийката има /все пак са производни на същата руска действителност, така че няма как да е по друг начин/.
Историческата истина е, че без европейските си съюзници в различните времеви периоди – Франция, Австрия, Прусия, Англия /особено Англия/, а през двадесети век и САЩ, русийката просто нямаше да я има на политическата карта.
Настоящата престъпна война, която русийката води срещу свободна Украйна, показва колко струват и армията ѝ, и флотът ѝ.

Нататък, второ изречение на другаря Венци Валериев, цитирам дословно:
„И може ли да обядни авторът как така един народ който е усвоил 1/7от света, създал е армия , която векове наред защитава тази огромна и богата територия от алианси ,в които на практика влизат същите европейски страни , които и днес се стремят да унищожат Русия като държава в тези и граници.“

Да, мога да обясня и ще обясня.
Първо, русийката не е усвоила 1/7 от света по простата причина, че смислово думата „своя“ съдържа не просто фактът на „държането“ и намерението/анимуса на въпросното своене, а целево развитие, цивилизоване и употреба на територия и ресурси, така както са го направили цивилизованите държави. Та, по-голямата част от тази 1/7 от света е безлюдна, няма пътища, железници и дори елементарна инфраструктура. Как е била завладяна тази огромна територия ли? Ами не е никак сложно: първо, имаш огромна безлюдна пустош и второ, доколкото има някакво население по тези гигантски територии, то това население е съставено от евенки, тюрки, угри и т.н., стояло е /и още стои/ на нулево цивилизационно ниво, живее в палатки и най-страшните оръжия, с които разполага са лък, копие и прашка; не познава държавната организация, градоустройство, военна наука и т.н. Е, какъв е проблемът да подчиниш такива разпръснати поселения. Ами те същото са направили испанците и португалците в Америка. Антонио Кесада, Кортес, Кабрал и т.н. с по 400-500 войници и моряци са завладели милиони квадратни километри земи и са подчинили десетки и стотици хиляди /а може би и милиони/ американски индианци. Нещо колосално и свръхестествено или има в това да завладееш пусти земи, а доколкото не са пусти - населени с малобройни диви племена с базови културни белези?
Доколко армията и флотът на русийката я защитават, виж по-горе.
Идваме до същественото, там, където другарят Венци Валериев или е напълно неук, или е безсъвестен лъжец. Кои европейски алианси, другарю Валериев, в които – ти да видиш – влизали на практика същите европейски страни, които и ДНЕС – моля ви се – искали да унищожат русийката – първата и основна родина на Венци?
Нека да доразвия примерите, които дадох в коментар - отговор под вчерашната, цитирана по-горе статия.
Северната война по времето на руския цар петър първи. Да, русийката е победител, но историческите факти са следните: русийката е в съюз с Дания, Полско-литовското кралство и Саксония и воюва срещу Швеция. Шведите са сами, нямат зад гърба си алианс. Нека се вземе под внимание, че в началото на 18-ти век, когато се води тази война, Швеция е с не повече от милион население и с ограничени ресурси, въпреки че шведското кралство е с територия над милион квадратни километра. Нека се има предвид и друго, че около една трета от населението му е не е шведско, а се състои от фини, ести, литовци, латвийци, датчани, поляци, германци, норвежци, ескимоси и др.
Участниците в алианса Дания-Саксония-Жеч посполита и русия си имат свои собствени цели и интереси, конкретно какви са руските цели интереси? Ами иска да завладее Балтика, която нито е населена с някакви руснаци, нито е руска, нито някога е била. В онзи момент Балтика е шведска, датска, германска, освен, че коренното ѝ население са балтийски и фински народи. Така, шведските владения в Балтика са атакувани от руснаците. Някой тук да забелязва алианс срещу русийката; някой да иска да унищожава русийката? Точно обратното, русийката участва в алианс с европейски държави и атакува Швеция с цел да ѝ отнеме територии и население. Безспорен агресор е русийката, а характерът на войната, която води, е империалистически и агресивен.
Поватрям, в тази война Швеция е сама, а русийката е в коалиция и като член на коалиция е сред победителите.

Наполеонови войни. Любимите ми. Тук русофилистичните лакърдии са големи, а лъжите и хвалбите още по-големи, но лишени от истина, съдържание и смисъл.
Значи, Бонапарт нападнал русийката и те – рушняците - го били, та чак влезли в Париж! ХО-ХО-ХО! Абе, мирно, тихо и кротко си седели руските крепостни, пеели псалми на бога си, миролюбиво опъвали каиша и – ХОП, Бонапарт ги нападнал. Така, нападнал ги за няма нищо, щот ги мразел и щото им завиждал. Може би, защото е западняк? Хехехе
А сега, фактите. През 1789 г. във Франция избухва революция, която в крайна сметка сваля монархията. По този повод СРЕЩУ ФРАНЦИЯ /подчертавам дебело СРЕЩУ ФРАНЦИЯ, а не срещу русийката/ се създават – сега нека другарят Венци Валериев чете внимателно, ама много внимателно – СЕДЕМ АНТИФРЕНСКИ КОАЛИЦИИ, в които участват: Прусия, Австрийската империя, Великобритания, Холандската република, Португалия, Испания, Неапол, Сардиния, папската държава, сума немски княжества, Османската империя, Бавария, Сицилия, Швеция, Саксония, Дания, Швейцария /да правилно прочете - И ШВЕЙЦАРИЯ/ и… русийката.
В тези седем антифренски коалиции, пак повтарям - СЕДЕМ АНТИФРЕНСКИ КОАЛИЦИИ, има известни промени, защото в хода на Наполеоновите войни, някои от бившите вражески държави за известни периоди се съюзяват с Франция, но това не променя факта, че мнозинството от тогавашните европейски държави са активни врагове на Франция. Впрочем, русийката също за момент сменя лагерите като се съюзява с Бонапарт.
Русийката участва активно във Втората и следващите антифренски коалиции като първоначално изпраща – повтарям ИЗПРАЩАзначителни военни сили в… Италия и Австрия, за да воюват с Франция. Ей тука ми иде да възкликна – „Нерде Ямбол, нерде Стамбул“ или „Къде е Киро на кирия“, или „Де го чукаш, де се пука“.
Да запитам другаря Венци, какво правят руски войски в коалиция с австрийци, британци, прусаци и куп още други в Италия и по Алпите, атакувайки французите?
Може би в Италия русняците търсят неизвестните си бащи, що ли? Или може би Италия е древна руска земя и те я защитават в „свещена война“, или Алпите са древни руски планини?
Обаче, въпреки, че рушняците са в коалиция, Бонапарт ги пердаши здравата и ги изхвърля от Италия, барабар с австрийските им съюзници. После, смачква от бой русняци и австрийци в легендарната битка при Аустерлиц; прусаци и рушняци при Ейлау и само руяняци при Фридланд /абе, какво правят рушняците около Кьонингсберг, майка си ли търсят там?/; прусаци и рушняци при Лютцен; прусаци, австрийци и рушняци при Дрезден; Австрийци и рушняци при Цюрих /какво търсят миролюбивите рушняци чак в Цюрих, някакви обяснения?/; австрийци и рушняци при Дюренщайн; рушняци при Шонграберн /Австрия/. Изобщо Бонапарт мачка здраво „легендарната и непобедима“ руска армия, нищо, че последната е в съюзи и коалиции.
Сега, ще ви издам една тайна, която обаче е тайна само за другаря Венци Валериев и тукашния уникално тъп и базисно безпросветен комуноидно - русофилски тъпанариат, за останалия свят, това е историческа истина от фактологичен характер.
Бонапарт и Франция я победи Велика Британия. Победи я геополитически, дипломатически, финансово и военно. Правя веднага обосновка и посочвам: Британия изхвърли Франция от моретата, като и отряза достъпа до средиземно море /британците потопиха френския флот при Абукир, Египет/ и отрязаха французите от възможността за поход в Азия и евентуално да заплашат британска Индия/ унищожиха френския флот в Атлантика /Трафалгарска битка/ и я изолираха от симпатизиращата и може да се каже в някаква степен съюзна на Франция млада република САЩ. По този начин САЩ останаха номинален съюзник/симпатизант на Франция. Откъсвайки Франция от моретата, затвориха я на континента Европа, където тя трябваше да се бие непрестанно срещу почти всички европейски държави. В това време Уйлям Пит – младши отвори английските трезори и почна да финансира всички антифренски коалиции на Континента. Английското злато и оръжие финансираха Австрия, русийката, Прусия, Хановер, Португалия, Испания и т.н. Всичко това описано чудесно дори и в художествената литература /“Червено и Черно“ на Стендал/. Морската блокада, обявена от Бонапарт, в крайна сметка се оказа континентална блокада за Франция, което беше второто геополитическо поражение за Франция и победа за Британия. По същото време, британците дебаркираха на Перинеите и заедно с португалски милиции, разбиха французите и ги изхвърлиха от полуострова.
През 1815 г., Ватерло, Бонапарт е окончателно разбит от англичаните и прусаците. Бонапарт е английски пленник и умира като английски пленник. Пояснявам: на Ватерло рушняци няма.
Преди това обаче, Бонапарт пердаши рашките, навлиза в русийката/нормално/, разбива хи при Бородино /вече дори руснаците не смеят да лъжат така нагло, че при Бородино са победили или, че завършили „наравно“ с французите/. Бонапарт превзе Москва /странно, защо не превзе столицата Петербург, но това е друга тема/.
Бонапарт си тръгна от Москва, повтарям сам си ТРЪГНА, поради неподготвеността на французите за сибирския руски студ. Армията му по пътя обратно измря от глад и студ, а не от поражения нанесени от руските войски.
При Лайпциг, Бонапарт претърпя поражение от коалиционна армия: шведи, прусаци, саксонци, руснаци и още какви ли не, а не само от руснаци. В Париж влязоха германци, италианци, шведи и руснаци, тоест пак коалиция.
Резюме. Русийката и тук участва в коалиция срещу една държава, търпи големи поражения и се нарежда сред победителите: Велика Британия, Австрия, Прусия, Швеция, Дания, Испания и т.н. Единствените, които Бонапарт никога не успява да победи на бойното поле, и от които претърпява само загуби и накрая търпи окончателно поражение са БРИТАНЦИТЕ. Бонапарт губи геополитическия и геостратегическия сблъсък именно с БРИТАНЦИТЕ и това обуславя и поражението му, а не самостоятелното му оттегляне от москва поради глад и студ, което не е нищо повече от ситуационен неуспех, но не и стратегическо поражение, каквито той така или иначе има и преди москва.
Участието на русийката в една коалиция с водач БРИТАНИЯ и в съюз с Австрия, Прусия, Швеция и Испания и позволява за пръв път да се намеси в европейските работи да бъде допусната от БРИТАНИЯ и Прусия до масата на великите сили.

Другарю Венци, по този въпрос това достатъчно ли е или ти трябват още разяснения и допълнителна фактология?

Втора световна война
Тук русофислко-комунистическата песничка е пак същата: руснаците мирно и кротко си хрупали тревица, венцехвалели другаря им сталин и – ХОП германците ги напднали, ей-така-на. Обаче рушняците понеже са богатири, смели, силни и непобедими, разказали играта на Хитлер и влезли в Берлин.
Истината! Втората световна война не започва с германското нахлуване в СССР, а с германо-руското нападение над Полша. Русия окупира една съществена част от Полша и изтребва десетки хиляди елитни поляци /клането в Катин, а и не само там/.
Преди това, „мирната русийка“, напада Финландия. Не ясно сега, Финландия древна руска земя ли е; нападна СССР ли; руснаците пак майка си ли търсеха там, що ли? После, русийката най-миролюбиво завзе Балтика и изтрепа сума естонци, латвийци, литовци, германци и т.н. Русийката най-миролюбиво поиска и българските пристанища Бургас и Варна. Това обаче не е агресия според руските наглеци и тукашните им гъзблизи, а „мирна политика“. Абе, те кога не са били за мир руснаците? Все за мир се борят, за целия мир. Другите обаче – целия свят – все лоши, все ги нападат.
Миролюбивите русняци се готвеха и съюзника си Хитлер да нападнат, сиреч Германия /щото, нали, другарят сталин искаше съветска Европа, тоест руска/, ама австрийският ефрейтор го изпревари. Изпревари го и въпреки, че германците не бяха готови за война от такъв мащаб, така награбиха русийката, че ако не беше зимата през 41-42-ра и англо-американските доставки на храни, танкове, камиони, обувки, платове, джипове, влакове, боеприпаси, самолети, кораби, горива, Фюрерът щеше да посрещне японците някъде в Сибир. Ако не беше вторият фронт, ако не бяха десетките хиляди /ДА, ПОВТАРЯМ – ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ / англо-американски самолети засипващи с безогледни бомбени килими Германия; ако не беше геополитическата изолация на Германия от моретата /същата схема като с Наполеон/; ако не бяха десантите в Италия и Нормандия и африканската кампания и победата на англичани, австралийци, новозеландци, французи и т.н. при Ел Аламейн /дали ще се намери някой комунистически мърляв цървул да ми обясни, колко нищо не значи Ел Аламейн, че да го размажа фактологично/.

Голямота геостратегическа игра с крайна победа я сътвориха отново БРИТАНИЯ плюс САЩ, а не русийката. Впрочем, другарят сталин много добре е разбирал, че не е постигнал никаква победа и е разбирал – поне донякъде – какво го чака СССР-то в близките години. Разбирал е отлично КОЙ стои насреща му, и че в дългосрочен план овладяването на Берлин и Източна Европа е геостратегическа загуба. Така и стана 45 години по-късно. Не случайно е смятал, че е небходимо да се стигне Ламанша, и е бил прав от геостратегическа гледна точка, ама не би. Е, все пак англо-американците спасиха СССР-то, а не трябваше.

ФИНАЛ

Завършвам с последните изречения на другаря Венци Валериев, които са следните, цитирам дословно: „И от какво да се комплексира един такъв народ който от времето на кръстоносните походи до днес рита западноевропейски дирници Ще ги нарита и сега! Ще му струва скъпо, дава и ще даде жертви, но "ритането" е сигурно.“

Да, руснаците са тежко комплексирани и имат огромен, като Еверест, комплекс за малоценност и това е видно за всеки що-годе трезво мислещ човек.
Руснаците имат тежки комплекси за малоценност спрямо Европа и спрямо САЩ. Освен това, от САЩ ги е страх истински. САЩ обаче се отнасяха към русийката добре, но това време комай свърши. Виж, БРИТАНЦИТЕ – те презират русийката, и то с основание. Няма човек с интегритет по света, който да не презре тази псевдодържава-терорист.
Само племе с колосални комплекси за малоценност може да прави всяка година помпозни до пародийност военни паради, на които да показва както допотопни железа, така и за нищо неставащи нови железа, които даже аварират по време на самия парад.
Само тежко комплексирани с малоценност типажи могат единствено да плашат света с някакви оръжия за масово поразяване.
В русия всичко, което има някаква културна, социална и технологична стойност е взето директно от Европа или САЩ.
Другарю Венци Валериев, ти наистина ли смяташ, че след като американците не правят всяка година военни паради по Пето авеню и не парадират с военна техника пред света, са „слабички“ и русийката ще им „нарита задника“, м?
Ти наистина ли смяташ, че най-вискотехнологичната държава в света, която произвежда всичко – от игли до космически кораби и е била способна още през 40-те години на 20-ти век да пуска на вода всяка седмица по един голям боен кораб, може да бъде ей-така-на „наритана“ от квази-държава парий, в която половината население няма даже външни тоалетни?
Ти наистина ли смяташ, че ресурсна икономика, подобна на нигерийската и венецуелската, с БВП около трилион и половина долара /засега/ и сриваща се все по-надолу, има шанс срещу САЩ, Европа, Япония, Корея…? Ами то само една компания като “Black Rock” ИМА КАПИТАЛИЗАЦИЯ ОТ 25 ТРИЛИОНА ДОЛАРА! Къдес те тръгнали бе, другарю Венци. Какви задници ще ритате, след като една украинска армия, която само допреди 8 години не ставаше за абсолютно нищо Ви млати като маче у дерек. Абе, вие две села не можете да превземете.
Ти даваш ли си сметка, какво ще стане в рамките на няколко часа с всички въоръжени сили на русийката, с държавното и военното й ръководство, ако се стигне до реален, пряк военен сблъсък със САЩ? Просто ще има най-скоростното избиване на ватници, „Вагнери“, путини, пригожини, кадировци, което света е виждал някога и превръщането в разтопена скраб на допотопната аналогова руска бойна техника, а Черно Море, Балтика и Тихия Океан ще се задръстят от руски железа.
Лакърдиите, дето разни смешници като тлъстия „полковник“ Марков и разни дебили като Вацев и Чуков, ви ги разправят, че воювате с колективния Запад и най-вече със САЩ, са си именно лакърдии и стават, колкото да ви държат илюзиите в изправност.
Реално такова нещо няма. Има само помощ за Украйна, това е.

Засега толкова!




Гласувай:
17



1. vacsine - Добре си му го рекъл на Венцо, ама ...
05.02.2023 16:41
Добре си му го рекъл на Венцо, ама Венцо историята я е учил от "История на КПСС". За него факти, които не съвпадат с руската пропаганда, не са факти.
цитирай
2. vmir - Това бот Венцо няма как да го прочете. Първо - защото е писател, а не читател,
05.02.2023 18:26
и второ, защото ако го играе "нямам пръст в интрижките на КГБ и ГРУ", след прочитането би трябвало да се гръмне от срам за плиткоумните лъжи в които уж е налъган без да се усети.
цитирай
3. petgrig - Да!
05.02.2023 20:06
На финала бих добавил за мамите дет си обличат бебетата в униформи и тъй ги харизват за пушечно месо още от количките.
Евала за поста!
цитирай
4. getmans1 - Днешните привърженици на Имперска ...
05.02.2023 20:15
Днешните привърженици на Имперска Русия са най-върлите анти империалисти от времето на СССР и от незнание или от немарливост продължават да се ползват от СССР-ските исторически доводи и риторика.

Мен най-ме изкефи израза „ В сегашната руска армия все пак има остатъци от морала на ЧА" казано по повод случилото се в Буча или пък другото, как мило севернокорейците предложили помощта си на Русия, „Вие някога ни помогнахте да прогоним американските агресори от страната си сега ние ще помогнем"... все бисери от двата семестъра история на Русия и СССР ... иопс и история на КПСС.
цитирай
5. raders - Не само Венци има проблем с мисле...
05.02.2023 21:37
Не само Венци има проблем с мисленето. При него нещата са по-различни - той просто е фанатик и не може да промени посоката, подобно футболните запалянковци, които са си харесали и реват за някой от отборите. Това е своеобразна любов от глупост. В действителнот, тук има наистина много трудномислещи, в сравнение с които Венци е истински мъдрец. Тежък проблем:

Ефектът на Дънинг - Крюгер

Ефектът на Дънинг-Крюгер може да се обобщи така - това е конингтивна склонност, при която квалифицираните считат, че не знаят достатъчно, а неквалифицираните мислят, че знаят всичко. Дейвид Дънинг и Дъстин Крюгер осъществяват експеримент през 1999 г. чрез който целят да покажат как хората оценяват собствените си способности и как знаещите се съмняват, а незнаещите се гордеят със себе си.
Хората, които са участвали в проучването са имали задачата да покажат своите граматически умения, чувството си за хумор и логическото си мислене чрез попълване на тестове. Освен това психолозите са поискали от участниците след като приключат тестовете да оценят сами собствените си способности. Хората, които са попаднали на дъното на класацията са надценявали значително своите способности, докато онези, които са се справяли добре, са ги подценявали. Основният извод, който са направили двамата психолози е, че онези, които са некомпетентни не могат да оценят компетентността на другите и на фона на това да проумеят собствената си неадекватност. Некомпетентните не се чувстват объркани от незнанието си, нито са предпазливи - показват резултатите. Напротив, при хората, които са на дъното на класацията се забелязва завидна самоувереност, която е предизвикана от нещо, което те възприемат като познание. Освен това некомпетентните изобщо не са критични към себе си и не задават въпроси, както правят компетентните. За сметка на това, се опитват да ги поучават.
Споделящият тези редове прави дребна корекция, побългарявайки проблема с неговия български еквивалент, а именно: „Ефектът на тъпото копеле“
цитирай
6. vmir - Бот Венцо не е толкова тъп, на колкото се опитва да изглежда.
05.02.2023 23:24
Не от скромност, а от целесъобразност.
цитирай
7. novitejivotni - Що такваз тишина тука?
07.02.2023 06:55
Недоумително е защо никой не си е разпрал ризата и не се е хвърлил на амбразурата ?
Може би нямат доводи ?
Може би им е трудно да се изчекнат и да се извъртят, така че пак да докарат русийката да са "великата и магучая"...
Трудно е хем да си обосрал всичко, хем да си горд.
Мъка другарЕ, мъкаааа...
цитирай
8. zdravgr - Уважаеми nkf,
07.02.2023 13:04
Анализа Ви е блестящ, и точно посочва мястото на руснаците в историята. Readers също е подходящо точен.
цитирай
9. fun1001 - Мартин,приеми моето и специални аплодисменти
15.02.2023 14:07
отсъствах по-дълго време
и съм пропуснала, този перфектно издържан, обективен и изчерпателен анализ
поне, за последните 200 год.) моите поздрави, приятелю! винаги, те чета с радост.и интерес!
/юлия
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523304
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031