Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2019 16:25 - Излезе от печат новата ни книга - "Горските братя"
Автор: lubomir33 Категория: История   
Прочетен: 1578 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Току що излезе от печат новата ни книга - "Горските братя". Тя засяга слабо познатата тема за борбата на хората в балтийските държави срещу съветската окупация след ВСВ.
От утре книгата ще може да бъде поръчана от нашия сайт, но също така ще може да я закупите на Коледния панаир на книгата и то с 20% отстъпка.

Ето и малко повече информация:

"Книгата разкрива малко известната история на “Горските братя” - партизаните в балтийските държави, борещи се срещу съветската окупация на техните страни след краят на Втората световна война. Тя е разказана през личната съдба на един германски войник, който попада в руски плен през 1945 г., успява три пъти да избяга от лагера в Естония, в който е интерниран, и след това се присъединява към местните партизани.
Със своите естонски другари той отново влиза в сблъсък с Червената армия. За да отслабят врага “Горските братя” извършват обири, с които финансират борбата си, взривяват жп линии, за да разстроят снабдяването на съветската армия, ликвидират
колаборационисти и представители на съветската окупационна власт. В тази си дейност те са всячески подпомагани от естонските селяни, които са едни от най-потърпевшите от колективизацията, която се извършва по съветски модел.
В своята одисея сред горите на Естония той се влюбва в пасторската дъщеря Лейда, но тяхната любов се оказва много мимолетна и намира втора майка в лицето на грижовната старица майка Вилбере.
Преживяванията на героя ни запознават със страданията съпътстващите налагането на съветската власт над храбрия естонски народ, който дълги години след войната продължава съпротивата срещу много по-могъщият окупатор. Разказът на Франц приключва през 1949 г., когато е заловен за четвърти път, след което преминава през концентрационните лагери Караганда, Норилск, Колима и Свредловск, за да се завърне чак през 1956 г. в родната си Германия."

От https://www.facebook.com/edelweiss.press.bg



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377832
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив