Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2017 10:55 - Народът на Русия издига болшевишки лозунги
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

«Левада-Център» на 23-26 юни тази година провел пореден соцвъпрос http://www.interfax.ru/russia/575174, на който може би няма да обърнете голямо внимание, ако не въпроса, а по-точно отговора на гражданите на Русия, които на нас ни се оказа много интересен. Въпросът на буржоазната социология касаел политиката, провеждана в нашата страна, и каква трябва да е според мнението на руските трудещи се. Зададен е той случайно. Видимо, буржоазната власт чувства, че народа е недоволен, че скоро може да и замирише на пържено. Тя усилено търси форми и способи за ново заблуждаване на трудещите се маси и очаква от социолозите помощ и подсказване по този въпрос.

Нас естествено ни интересува съвсем друго — стремежът на нашия народ, това до колко те разбират ставащото и какъв изход виждат от сложната ситуация. Оказва се че като общо и цяло разбират те всичко правилно, даже ако не могат засега още по-научно, по-марксически точно да формулират своите коренни интереси. А изхода предлагат фактически същия, който предложили, а след това реализирали болшевиките, преодолявайки вековната изостаналост на Русия.

Съдете сами. На въпрос на «Левада-Център», какви трябва да бъдат приоритетите във външната политика на Русия, нашите граждани отговорили следното:

  • Осигуряване на мирно и безопасно съществуване на страната — така отговорили 59% от запитаните;
  • възстановяване авторитета на Русия на световната арена — 49%;
  • защита на отечествените производители — 41%.

Или най-главното за нашия трудов народ (а питали, естествено не олигарсите, не едрия капитал, а обикновения народ, трудещите се; ако питаха капиталистическите паразити, отговорите явно биха били други) — това е мира, мирния живот без войни, без доказвания кой е по-силен и без танцуване по чужда музика. И народът разбира, че този световен живот и безопасност на страната са възможни само в един случай — когато страната бъде действително самостоятелна и независима, което е възможно, когато в нея се развива мощно промишлено производство и селско стопанство. Във всички останали случаи разговорите за независимост на страната и за нейната безопасност са прости говорения.

Сравнете сега с политиката, провеждана едно време от болшевиките. С какви лозунги те водели работническата класа и селячество отначало на сваляне на царското самодържавие, а след това и на буржоазната класа? С лозунги за мир и земя! Това са били двете главни искания на руския народ — да се спре войната (първата империалистическа) и да се даде земята на селяните, вземайки я от помешчиците. Днес въпроса за земята не стои, в нашата страна отдавна няма помешчици и почти не остана селячество, като индивидуални производители. Развитието на производителните сили отиде далеч напред и в селското стопанство на Русия, както и в промишлеността доминират капиталистически отношения, а не феодални. Но въпросът за мира се явява важен, отчитайки че днешната буржоазна Русия мисли да влезе в две войни (с Украйна и в Сирия). Нашият народ ясно казва, че никакви завоевателни войни той няма да одобри и поддържа. Мирът му е по-скъп от всякакви амбиции.

По-нататък победилите в гражданската война не само своята, но и световната буржоазия, която се опита в Съветска Русия да даде своя порядък, и да възстанови в страната разрушеното от войната стопанство, какво направили първи болшевиките? Те започнали индустриализация на страната, разбирайки че това е единствения способ не само кардинално да се подобри положението на трудещите се маси — работническата класа и селячестео но и да се осигури безопасност на страната, защита на властта на работниците и селяните от световната буржоазия, стремяща се да реставрира в Русия капитализма. Верността и правилността на тяхната политика по индустриализация била напълно доказана от Великата Отечествена война, в която съветския народ успял да победи силните световните капиталистически страни именно защото той бе не само морално, но и технически, икономически готов за тази война. Съветската страна могла да произведе толкова пушки и танкове, толкова автомати и патрони, самолети и гранати, колкото и трябвали не зависейки при това от никого. У СССР всичко е било свое — и въоръжението и екипировката и храната за войниците и народните маси. В тази тежка война съветския народ не гладувал! Докато в царско време той гладувал на всеки 2-3 години даже в мирно време, а във военно, например в империалистическите страни е имало истински глад.

Това, че индустриализацията е единствено правилната политика, нашия народ разбира и днес, независимо от силната промивка на мозъците в последните десетилетия. Разбира той и друго, че властта, която се е стоварила на шията му постъпва съвършено по друг начин — тя разорява и продава страната, унищожава руската промишленост и селското стопанство, лишава страната от самостоятелност и независимост, предава националните интереси на нашия народ, оставяйки го без всякаква защита.

В резултат на този въпрос ясно се открояват настроенията на трудовия народ на Русия, неговата класова позиция, от която след това и произтичат неговите действия. И тъй като буржоазната власт провежда такава политика, която руския народ не иска, то народа неизбежно разреши това непримиримо противоречие именно така, както го е разрешил преди сто години.

А.Танаян




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659839
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031