Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 15:31 - Празник на вси червени диваци
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 4672 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 09.05.2017 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         
        На днешния парад, по повод празника на вси диваци и простаци – сиреч 9-ти май , другарят путин изрекъл доста двусмислена синтагма с елементи на лъжа, а именно: „Няма и не е имало сила, която да пороби нашия народ...“... Потресаващо, бих казал! 

        Какво точно има предвид ситния милиционер, известен  с прякори като „бледния молец“ и „фаса“? Ако твърди, че е невъзможно някаква чужда държава или каквато и да е сила да превърне в роби руските пияни, спинозни мамаши и мужици, то това е просто една лишена от смисъл декларация, която има протоколен характер.
      Нещо като задължителните  празни  приказки за „непобедимата“ руска армия и руските „безаналогови“ супер-свръх-секретни умопомрачителни оръжия, за които ЦРУ, АНС, МИ5/6, мосад и т.н. даже и не са чували, но са известни на нашенските (особено) ТКЗС-фатмак-академици.

       Та, защо  на пръв поглед путиновата декларация е лишена от смисъл? – Ами много просто: те руснаците нямат нужда някой да ги поробва, защото никога не са преставали да бъдат роби, дори и до ден – днешен. Пък и никой не се е засилил да ги поробва отвън. Истината е, че фактическото състояние на робовладелски отношения на територията и сред населението, които съставляват днешна русия и днешните руснаци, датират от средните векове. Там, в средата на деветнадесетото столетие, едно куче се разменяло за двама селяни, сиреч едно куче има стойност на двама руски мужици; едно ловджийско куче – за три момичета. Толкова определил цената съответния помешчик. И той руснак! И за да онагледя тази руска действителност, ще цитирам Захари Стоянов (моля руските ибрици да не вдигат кръвно)
Ето ви няколко обявления от тогавашните вестници: “- У Никола Морскаго се продават банкетни пишкири, покривки за маси, две момичета учени и един селянин (мужик)”. “- Продава се двайсетгодишен човек белберин, и една крава от добра породица”. “- Хубави кученца се продават и седем човека с най-умерена цена”. “- На литейната част, против Сергия, в черковния дом се продават двама души, готвач и файтонджия, годни за солдати, и един папагал”. “- Някой си има за продан 11-годишно момиче и 15-годишен белберин (парикмахер), четири кревата, пера за възглавници и други домашни вещи”. “- Имам за продан хубава пресносола риба осетрини, седем сиви мерини (коне) и мъж с жена”. (Беляев, стр. 320; Мордовцев, III, I, 431.
     Не само са се продавали селяните в Русия, но са ги давали още и във взятка, изигравали са ги на комар, плащали са с тях на доктора за визити и пр. и пр. Робството в Русия, говори Шап, разрушило всичките естествени права; тук човекът се е продавал като стока, деца са се отръгвали от обятията на майките, за да се продават в публичните домове за по няколко си рубли (Рус. Старина, XI, стр. 785). Цената на тия нещастници е била разна. В началото на царствуванието на Екатерина, която освободи Полша, един селянин е чинел 70 – 120 рубли. Но без земя цената на тоя двукрак добитък е била много ниска. Една помещица (чифликчийка) продала 195 души свое стадо, мъже, жени и деца с пеленачета, по 6 рубли едното парче. Майсторите, хубавите момичета, актрисите стрували много по-скъпо. Потемкин, например (който освободи татарите) купил от някого си Разумовски музиканти робове по 800 рубли всеки. Много пъти, когато пияният и развратният чокоин е угоявал всичко от тия нещастници, продавал и цялото село, с бабичките и кучетата. Сърбинът Сава Текели, който пътувал из Русия, видял в Тула на пазар 40 момичета, които с камшик пазел техния господар. Той попитал какви са тия хора? “- Продават се”, бил отговорът. Савата се почудил. “- Купи ни, купи ни, господине”, викали момичетата, а той се чуди, че те били всички весели. Урзопинският панаир (Русия) бил център, гдето се продавали момичета за Турция и за другаде. Търговците били арменци. Други пък давали с кирия момичета по бардаците, за които вземали по 100 рубли в месец.

         Всичко това донякъде напомня сюжет от „Чичо томовата колиба“ на яростната аболиционистка Хариет Бичер Стоу, но само донякъде; защото в дълбокия американски юг, в царството на памука и уискито; в тропическата жега на Луизиана и Миссисипи, тамошните плантатори третирали черните си роби почти човешки.
    Дори пътуващи по онези места англичани, свидетелствали, че негрите - роби живеят по-добре и от английските фабрични работници. И щом това е така, то колко по-добре са живяли въпросните негри-роби в сравнение със събратята си по участ руснаци-крепостни /роби/? Но там, където думите са слаби да очертаят азиатската трагедия, нищета, мъка, мизерия и непоморен човешки упадък на руската действителност, на помощ идва картината и фотографията:
image

 image

       image
     image

image
image

     И така, да се върна на думите на путин и да повторя: значи, няма нужда някой да идва да поробва руския мужик и мамаша, те са си били винаги роби – и сега са такива. Обаче, хипотетично погледнато, ако мужикът и мамашата, попаднат под робството на цивлизован и културен народ, то със сигурност ще се чувстват далеч, несравнимо по-добре, отколкото всред действителността на „руский мир“ и „суверенна демокрация“.

 

         Другият аспек в думите на вовка късий обаче не е лишен от смисъл и е много показателен, а той е, че не е възможно външна сила да пороби народа, който е негов. Тоест настоява, че никой не може да пипа личните му стада крепостни, с които само той и помещчиците му могат единствено да се разпореждат: да убиват, продават, тровят, грабят и т.н.. Ако има това предвид, то, признавам,  джуджето е право – частната собственост е непрекосновена и трябва да се зачита.

         Наистина, редно е всеки мужик или мамаша зад граница да бъде заловен и върнат обратно на гасударя. Никаква Европа, никакъв САЩ за крепостните. Казват, че голямата грешка на сталин била тази, че допуснал гащниците да видят Европа, да стъпят на тротоар; да разберат, че човек по принцип живее в къща, а не в землянка и че канибализма не е нормален начин за прехрана. Е, и Европа видяла какво представлява въшливия подчовек, дивак... Дори американските съюзници на сталин видели какво в действителност е нещото „съветски човек“.

          Ето какво пише по този повод генерал Джордж Патън до съпругата си в САЩ:  “ Берлин ме ужаси. Ние унищожихме един добър народ и сме на път да го заменим с диви монголци. След това цяла Европа може да стане комунистическа. Разказаха ми, че през първата седмица след падането на Берлин всички жени, който се опитвали да избягат били убити, а тези, които не се опитвали да бягат били изнасилени.“

          Прочее, аз се доверявам изцяло на преценката на генерал Патън за руснаците; така е – диви са и следвателно няма как „празника“ на днешната дата го нарека по друг начин освен дивашки и просташки. Та нали диваците си празнуват своите си дивашки празници.

          Като казах това, ми дойде на ум въпросът кои ли тукашни копелдаци празнуват дивашкия празни? И ето какво намирам:
  image

 image

 

 image          

/снимки "клуб  з"/                                                                             
 http://clubz.bg/53654bezsmyrtniq_polk_poiska_izlizaneto_na_bylgariq_ot_nato_snimki

Мдааа, в България диваци и простаци – а и убийци, и крадци, и мафиоти, и лъжци -  са били винаги комунистите!

                                                            ***

       И така прав ли е джобния милиционер с кодово име „бледия молец“, да твърди, че никой не може да открадне робите му? Ами прав е – те робите си обичат помещчика. Цели деветдесет процента от населението на русийката иска бебе от гасударстващия милиционер.

         Само едно не мога да разбера, защо руснаците се обиждат като им се каже, че са получовеци? Ами то техните помещчици ги слагат наравно с добитъка, че и по-долу, да се сърдят на тях! Ама не би, защото там рефренът е ...как беше? А, да, „мълчи и не разсъждавай“. Тукашните русороби стриктно следват повелята за безсъвестен слугинаж и безмозъчно раболепие... Така било в азиатската степ и в мизерната руска душа.

 

        Никой не може да Му вземе робите. И крепостниите козируват разплакано, веейки флагчета, закичени с колорадски лентички!

 

          Само да не се чудят защо всички народи бягат от тях през глава и не искат да ги знаят. Дори русофили са възкликвали омерзено „Не ви щем ни меда, ни жилото“! Нито пък ви искаме деня на „победата“! 

          Снимки - "клуб з"

 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Руснаците наистина са роби-
09.05.2017 15:37
днешна Русия е колония на ЕС, която снабдява Европа със суровини. Тези некадърни простаци, които за нищо не стават, така се изхранват.
цитирай
2. nkf - днешна Русия е колония на ЕС, която ...
09.05.2017 16:03
apostapostoloff написа:
днешна Русия е колония на ЕС, която снабдява Европа със суровини. Тези некадърни простаци, които за нищо не стават, така се изхранват.

Даже уж етническото им име е всъщност прилагателно, а не съществително, и е означение за притежание, собственост. Крепостни са и такива ще си останат. Скотове! Нищо, краят на кочината им се види.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
14.05.2017 11:55
Да превърнеш народа си в двукраки животни, които се различават от четирикраките единствено по редовната преупотреба на алкохол е позор за всяка държавност...
Няма как да почувствам такъв народ, допуснал да го превърнат в добитък, за братски. :)
цитирай
4. thestranger1 - Всъщност си е ужасяваща трагедия да ...
24.05.2017 10:04
Всъщност си е ужасяваща трагедия да наблюдаваш подобни картини. Най - малкото защото всеки човек заслужава да бъде третиран като отделна свободна личност с права според Божия и държавен закон. Никой не заслужава такава тежка участ. Добре, че българите са били в много по - изгодно положение от тези същества и не сме стигнали дотам, че да бъдем роби на някого, така както руснаците са били винаги роби.
цитирай
5. nkf - thestranger1, в русия винаги е било ...
24.05.2017 15:39
thestranger1, в русия винаги е било така. Няма значение дали говорим за царска русия, съветска или сегашна - все едно, руснакът винаги е бил роб. Дори наименованието "руский" не е съществително, а прилагателно, означение за притежание. Там, в русия, хора няма, а добитъци, които периодично карат към скотобойната. Да се говори за личност, свобода, достойнство, морал, идеи... в контекста на русия и биоматериала, който я населява е неуместно.
цитирай
6. yoan2015 - Известно е, че много от тях са пос...
24.05.2017 16:08
Известно е, че много от тях са посрещнали германците като освободители.
цитирай
7. nkf - Известно е, че много от тях са пос...
25.05.2017 13:40
yoan2015 написа:
Известно е, че много от тях са посрещнали германците като освободители.

руснаци ли имаш предвид?
цитирай
8. yoan2015 - Руснаци или украинци, абе "...
25.05.2017 15:12
Руснаци или украинци, абе "съветски граждани", такиви са ги водили по документи.
цитирай
9. nkf - Всички поробени от ссср народи са ...
25.05.2017 15:20
Всички поробени от ссср народи са посрещали Вермахта като освободител, дори около два милиона руснаци служат на страната на Германия. грузинския масов убиец дори в първите дни на войната е лежал във вилата си напикан и пиян, страхувайки се. В добровлческите чуждестранни СС има многохилядни корпуси от арменци, грузинци, татари, литовци, латвийци, естонци, беларуси, калмики, украинци и т.н. А иначе руснаците са увредени, това са генетични роби!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523345
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031